17 juli 2013

Sommerlæsning 2013 og nogle imponerende bogreoler


Normalvis - altså før jeg fik lille D - læser jeg altid enormt meget, når jeg har ferie. Jeg duer ikke til bare at ligge i haven og bare ligge. Altid en bog i hænderne. Det må være arveligt betinget :) Se bare længere nede i indlægget.

I år kommer min sommerlæsning til at bestå af ovenstående bøger - og forhåbentlig en masse flere:

Hallgrimur Helgason, Lejemorderens guide til et smukt hjem: Denne bog lyder lidt mærkelig. Det er den faktisk også. En amerikansk-østeuropæisk lejemorder kikser et job og ender gennem et utilsigtet drab på en prædikant på Island, og vi følger ham gennem hans forsøg på LMP (lavest mulig profil), hvilket er lidt svært, når ens værter tror, at man er tv-prædikant fra USA. En virkelig underholdende bog.

Gillian Flynn, Kvinden der forsvandt (gave): Den her har jeg endnu ikke læst færdig. Det er en ordentlig moppedreng, som jeg venter med rigtigt at tage hul på, til jeg får ferie på fredag. Bogen handler om et amerikansk ægtepar, der på grund af krisen er flyttet hjem til mandens fødeby. Men pludselig en dag forsvinder hun (det er hun lige gjort, der hvor jeg er kommet til!). Manden er den oplagte mistænkte, men han nægter alt.

Hanne Bech Hansen, Lasten: Når tidligere offentlige personer (Hanne Bech Hansen var politidirektør) efter deres tilbagetrædelse springer ud som forfattere, er jeg altid lidt skeptisk. Jeg læser sjældent den "slags" bøger. Men her! Jeg var grebet af den fra første side. Hvad.er.der.i.den.last? Den kan virkelig anbefales. Den er letlæst og perfekt sommerlæsning.

David Sedaris, Let's explore diabetes with owls: Denne bog er blevet anbefalet af Joanna Goddard. Det er små noveller, der lige passer til en ledig stund på terrassen, og jeg glæder mig til at udforske David Sedaris' finurlige sprogunivers.

Bente Bech, Den store Halfdan for de små: Den her er mest for lille D's skyld. Han ææælsker den bog, og jeg regner med, at vi skal læse i den, indtil den er helt tyndslidt.

Hvad skal I læse i sommerferien?

Og så fik jeg simpelthen lyst til at vise jer nogle billeder af min fars bogreoler og fine billeder i hans læsehjørne. Jeg drømmer om plads til at lave et lille bibliotek med bogreoler helt op til loftet, en god lænestol og et lille sidebord til kaffe. Men det bliver nok først, når D flytter hjemmefra :)

Det er nok ikke løgn, når jeg siger, at min far har 5.000 bøger. Dem, I kan se her, har plads i hans kontor, og det er mestendels opslagsværker og kunstbøger og -historie. Al skønlitteraturen er i et helt andet værelse. Noget af det, jeg synes er mest hyggeligt, er, at han har små opstillinger, der gerne skifter fra besøg til besøg. Nye små figurer eller billeder at gå på opdagelse efter på reolerne. Kan I finde D og Lillefant?


9 kommentarer:

 1. Bare titlen "Let's explore diabetes with owls" får mig til at ville læse den!
  Og hvor kender jeg godt drømmen om et bibliotek. Bøger fra gulv til loft, en enkelt øreklapstol i midten og en kraftig læselampe. Og måske en stige til at nå de øverste bøger (man kan vel altid drømme om højt til loftet). :)
  Jeg er p.t. ved at læse Olav Hergels "Sleiman" om Sleiman fra Blooz. Ellers ligger lidt Lykkeberg "Alle har ret" og en lille bog af Vincent Hendricks klar på mit bord. Og "L" er Erlend Loe - jeg er så vild med hans skægge bøger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Samme her :) Den måtte jeg simpelthen have fat i.
   Som jeg kan du vist heller ikke nøjes med en enkelt bog af gangen :) Og Erlend Loe har du vist altid haft en svaghed for...

   Slet
 2. Uha 'Lasten' skal jeg vist have mine lange fingre i. Tak for tip! :-) Og god ferie, når du når dertil :-) Er du forresten sådan en overskudsblogger, der også blogger i sin ferie ? :-) Kh. Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg ikke, du kommer til at fortryde. Har haft den med på mine daglige busture til universitetet, og det har været helt perfekt med de korte kapitler.

   Jo, tak for det :) Tja, nu skal vi ikke så meget i ferien, så regner ikke med, at jeg kan holde mig væk :) Og velkommen hjem! Virkelig skønne feriebilleder. Ser helt "kulisseagtigt" ud med den fantastiske natur.

   Slet
 3. Jeg sidder og bliver lidt fristet til at låne Lasten på biblioteket :) Dejligt med lidt ny inspiration.
  Åh, jeg vil også snart há en bogreol, din fars er virkelig fin.

  <3

  Pia Sabine

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg virkelig også, du skal. Velbekomme :)

   Slet
 4. Elsker værelser fyldt med bøger! Det giver den hyggeligste stemning og lysten til at begrave sig i bøger!

  SvarSlet
 5. Jeg ELSKER David Sedaris. Alt hvad han skriver er fantastisk, så glæd dig:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og nu sidder jeg så og skriver på et gammelt indlæg, så håber du nød den;-)

   Slet