03 januar 2013

Skærmbaby

Der er ingen tvivl om, at de små arvinger kommer i kontakt med en hel del mere elektronik, end da vi var små. Alene i vores husstand har vi to computere (altså dem, der bliver brugt), to telefoner (og flere i skufferne) og en enkelt iPad. Og fjernsynet må vi ikke glemme. Det er vel også indiskutabelt, at børn kan lære utrolig meget af fjernsyn og spil og lignende på telefon/iPad, men det er jo passiv leg. Ud i naturen med børnene! De må endelig ikke blive overvægtige, besidderiske og uden sociale kompetencer. De skal kunne lege alene, med andre og dele deres legetøj!

Men hvad så når de ser os voksne med mobiltelefoner og iPads eller forstenet foran fjernsynet? Allerede nu kan Sømanden og jeg se, at D er utrolig interesseret i alle skærme med lys i. Vi må vist finde nogle "skærmregler", til han bliver lidt større, og interessen ikke længere centrerer sig om det spændende lys.

Nå, det var lige en ordentlig mængde tankemylder fra min side, for jeg kan mærke, at at elektronik vs. baby fra tid til anden fylder i mit hoved. Den tid, den sorg måske... Anyhoodles, her er nogle fine bud på børnemobiler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar