27 maj 2013

Homemade iced coffee


For lidt tid siden postede jeg dette billede på instagram af min hjemmelavede iskaffe. Der er i øjeblikket mange forskellige opskrifter på iskaffe, der florerer rundt i blogland (Valdemarsros ser skøn ud), men ærlig talt magter jeg ikke det med at skulle lave kaffeekstrakt, og den her opskrift er nemmere end nem.

Iskaffen er faktisk en græsk frappé, som jeg fik første gang på Rhodos, hvor jeg for nogle år siden var på ferie med min mor. (ja, nu går der ferieanekdoter i den) Vi boede på det her hotel (E-MI-NENT!), og en dag var vi på byvandring i den gamle bydel, hvor vi på ingen måde regnede med at skulle have pungen op af tasken for andet end is og andre forfriskninger. Men men så øjnede min mor (der har øje for gode butikker og temmelig lækker smykkestil) en smykkeforretning med de ubetinget flotteste smykker med sorte diamanter, jeg nogensinde har set. Fattige mig købte ingenting, men min mor forelskede sig i en skøn smal ring med en perlerække af små sorte diamanter. "Og iskaffen?" tænker I måske? Ja, den fik vi af forretningens indehaver, der foruden kaffen bød på den bedste service længe. Så frappé er ferie, sol og sommer, sorte diamanter og gode minder.

Og så til opskriften!

I et glas hældes en lille håndfuld isterninger sammen med 1 dl. kold mælk (brugte bare skummet, en syndig version kunne være sødmælk) og ½ dl. ditto vand. I en gammeldags meljævner rystes ½ d. vand, 2 tsk. sukker og 1 ½ tsk. instantkaffe (eller mere afhængig af smag). Blandingen skal rystes, til et sugerør kan blive stående i skummet, og når det kan det, hældes skummet i vand/mælkeblandingen. Drikkes bedst med sugerør :) Enjoy!

4 kommentarer:

 1. Wow, det lyder jo helt utroligt let. Det skal i hvert fald lige prøves en af de næste par dage! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig super let og dejlig forfriskende

   Slet
 2. Mmm elsker iskaffe - jeg laver dog en ret doven version idet jeg smider det hele (instant-kaffe, isterninger, mælk og et drys sukker) i blenderen.. Og når det skal være rigtig vildt smider jeg en kugle i glasset når det skal serveres. Det er så lækkert og reddede mig mange gange sidste sommer, da jeg var gravid :)
  Tak for "reminderen", skal da have gang i iskaffen og blenderen igen!
  /Lou

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er om muligt mere doven end min :) Men lyder skøøønt men en kugle is!

   Slet