22 maj 2013

Slapsvans

Nogle gange er det som om, at ens underbevidsthed redder en, før man vidste, at man fik brug for det. I torsdags var jeg alene hjemme med D om aftenen, og da han så absolut ikke var villig til at sove, kunne jeg ikke koncentrere mig om eksamenslæsningen men lavede i stedet nogle indlæg her til bloggen, som jeg fik forprogrammeret.


Glad lille sailor klar til at tage til fødselsdag i Vestjylland. 
Så langt kom vi ikke!

Det skulle så vise sig at være en meget god idé... For efter et hyggeligt eftermiddagsbesøg hos vores naboer her på byggepladsen, blev D syg. Temmelig syg faktisk. Opkast og diarre - rigtig skønt. Det kostede en tur til vagtlægen lørdag aften, hvor D kampkastede op på mig i venteværelset (havde vi medbragt skiftetøj til mig? nej, kun til D). Hun sagde, at vi skulle vente til søndag morgen, og hvis der absolut ingen bedring var, skulle vi ringe igen. Der var bedring, han ville holde lidt mad i sig, men stadig meget uvillig til både at spise og drikke.


Hos vagtlægen. Vi fik heldigvis en stue at vente i.

D, der normalt tonser rundt, altid gerne spiser og drikker, var pludselig en rigtig lille slapvans, der enten sov eller hang på os. Æv, hvor var det ubehageligt. Efter et besøg hos egen læge i går, endte vi på børnemodtagelsen på Skejby, hvor han blev tjekket for dehydrering - der var vi heldigvis ikke endnu! Så nu er jeg hjemme med D, der helst skal rehydreres så hurtigt så muligt, og det foregår med lægeordineret TUC-kiks og sukkervand. Det er ikke to ting, jeg har lyst til at give et så lille barn, men der er åbenbart andre regler, når man er en lille slapsvans, der har tabt mere end 10 % af sin kropsvægt.


Mariekiks er det nye hit!

Og så har vi ikke lyst til at skulle på Skejby med ham, før det er for at besøge en fremtidig lillesøster/-bror!

10 kommentarer:

 1. Puha nej, det kender jeg alt til. Jeg håber virkelig at både kiks og sukkervand hjalp! God bedring herfra. /Ida

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænkte godt nok også på dig, da vi sad i vores egen bil på vej derud...
   Det har hjulpet rigtig meget, men det er hårdt at skulle "låse ham fast" og tvinge ham til at drikke med en sprøjte med sukkervand. Så er hans glæde over kiks lidt hyggeligere...

   Slet
 2. Nåååh, det lille pus! Rigtig god bedring til ham! (Og stakkels jer! Jeg får helt trykken for brystet ved tanken om, selv at skulle sådan noget igennem med min lille basse) :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, Dorte. Nej, det var godt nok heller ikke særlig sjovt. Nu er det værste heldigvis overstået, og vi håber på, at han er frisk nok til vuggestue på fredag...

   Slet
 3. Bette baby dog! Åh det gør ondt at læse. Håber han er oppe og kravle igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan da... Han er bare så træt hele tiden, slet ingen spas i ham for tiden.

   Slet
 4. Åhh lille pus, hvor er det synd for ham. Håber han snart er frisk igen :0) Det er bare så mega hårdt når de er syge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Virkelig hårdt. Er August ved at være frisk igen?

   Slet
 5. Lille mus, det er bare ikke sjovt når børn bliver så syge. Min datter tabte sig også da hun havde mere eller mindre samme omgang, ved ikke hvor meget, men jeg kunne tydeligt se det i hendes ansigt. Hun ville i starten slet ikke spise, men var heldigvis selv så tørstig at det ikke var noget problem at få væske i hende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, jeg tror heller ikke, at jeg nogensinde vænner mig til det...
   Åh, det var godt at høre! Ikke sjovt når mad eller væske skal tvinges i dem..

   Slet