14 marts 2013

Status pt. om det der Ph.D.-projekt

Det har efterhånden taget en del tid at skrive det her indlæg. Jeg har tænkt på det længe, og oprindeligt skulle det være et slags statusindlæg på den første hele måned som Ph.D.-studerende. Men det blev det ikke - tiden flyver, der er både en dreng og en mand, der skal kysses, aftensmad, der skal laves, og veninder, der skal ses og hygges med og om og mange, mange andre ting.

Jeg har nu været fuldtids-Ph.D.-studerende i seks hele uger (mere eller mindre), og det er faktisk en del hårdere, end jeg havde forestillet mig. Den ene ting er, at det kan være svært at forholde sig til en deadline, der ligger virkelig lang ude i fremtiden (31. januar 2017 for at være præcis), og det andet, som jeg blankt skal indrømme også fylder en del, er, at der er nogen, der mener, at jeg faktisk er klog nok til, at de vil give mig penge for at forske i fire år, så jeg er simpelthen nødt til at produceret et helt eminent produkt. Mangel på akademisk selvtillid? Tja, måske...Men men men jeg har et fantastisk job. Med mindre man er selvstændig, så tror jeg ikke, at der findes et job med større fleksibilitet. Jeg kan arbejde overalt, hvornår jeg vil. Det eneste, jeg har brug for, er en computer og mine kilder, der enten er bøger eller artikler, på nettet eller print. Det betyder så, at hvis jeg føler for at komme hjem tidligere og kysse lidt på D og Sømanden, så gør jeg det. Så skal jeg så også bare arbejde ekstra på et andet tidspunkt. Allerede nu er der blevet tilbragt et par søndage på "hjemmekontoret", mens D har sovet sine lure. Så med et lille barn får man næsten ikke mere optimale arbejdsvilkår.Ideelt har jeg fri, når jeg ikke er på arbejde, men selv her efter halvanden måned ude i "den virkelige verden" er det en kende svært at få hjernen op i gear igen. Der er ikke en lille trold, der kalder på mig og skal have mad i tide og utide - jeg sidder på mit kontor og har faktisk al den fred og ro, jeg gerne vil have, og det kan min hjerne vist ikke helt forstå endnu, så jeg har arbejdet stort set alle weekender. Det vil jeg helst undgå - det, tror jeg, er sundest for ikke at få Ph.D.-kuller :)


Nåede du bunden af indlægget? Imponerende. Jeg er vist stadig lidt mærket efter kurset mandag og tirsdag. Helt bombet oven på to tætpakkede dage, så ovenstående blev vist mest en gang tankemylder. Men er I interesserede i, at jeg fra tid til anden skriver om det at være Ph.D.-studerende? Jeg gør det gerne, for på trods af uoverskuelige deadlines og kæmpe forventningspres synes jeg virkelig, at Ph.D.-studiet er det bedste job, jeg nogensinde har haft. I skal endelig også bare spørge, hvis der er noget, I vil vide.

6 kommentarer:

 1. Jeg nåede bunden! :) Og jeg vil gerne vide mere. F.eks. hvilken Ph.D. er du i gang med? Jeg har til tider overvejet en 4+4, men minder mig konstant om, hvem skulle dog ville ansætte mig til det!? Så tror aldrig det kommer længere... Men du har ret. Det er da vidunderligt med så fleksible dage, perfekt start efter endt barsel. KH Ida

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var godt at høre :)Det er faktisk en 4+4, jeg er i gang med, og jeg synes, det er en helt genial ordning. Både i sig selv og fordi jeg har et barn. Da jeg søgte, var det mit indtryk, at i hvert fald BSS er ret vilde efter at få 4+4-studerende ind.

   Slet
 2. Jeg nåede bunden :0) Synes det er spændende at følge med i dit arbejds og famileliv. Det lyder til at du er kommet rigtig godt i gang efter barsel, men det har også været hårdt, lyder det til. Puha jeg skal jo også snart starte igen, hvor går det bare mega stærkt :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du synes det, tak! Ja, det er ikke længe til - tiden går bare alt for stærkt.

   Slet
 3. Jeg vil i hvert fald gerne læse med om dit liv som ph.d.-studerende!

  Og selvom det er hårdt at komme i gang igen efter barsel og jeg kan forestille mig, at det hele er lidt uoverskueligt med en deadline der er så langt ude i fremtiden (noget anderledes end for os journalisthoveder), så er jeg helt sikker på, at du skal klare det. Husk på, at der er en grund til, at de overhovedet har sagt ja til at have dig som ph.d. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh altså, det havde jeg da lige brug for at høre! Tak, sødeste du.

   Slet